09/10/2019

Servis Tukar Domain Blogspot Ke DotCom

BY Mr. Rizal IN No comments

 Assalamualaikum

Alhamdulillah, selesai update domain list yang ada dalam pegangan. Kena hantar reminder kepada client yang domainnya dah nak mati dan perlu renew. Makanya sekarang saya nak buka tawaran servis menukar domain blogspot korang kepada dotcom atau sebarang dot dot dot yang korang nak.

Boleh sembang dengan saya di FACEBOOK, atau boleh whatsapp saya di 01112448184. Jika anda layari info ini di mobile phone, sentuh saja link ini >> http://masrizal.ga << tak perlu save number dulu untuk whatsapp.



--- ads
-- ads

24/09/2019

Alya Almas dah 10 Tahun Hari Ini

BY Mr. Rizal No comments


Alhamdulillah, 23/09/2019 Alya pun dah cecah 2 angka umurnya. Semoga terus menjadi seorang anak yang solehah dan disayangi semua orang.
--- ads
-- ads

15/06/2019

Anak Maut Akibat Tertinggal Dalam Kereta

BY Mr. Rizal No comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sedih, pilu, terkilan dan macam macam lagi perasaan masa baca berita ni. Ya, sebagai seorang bapa, berita macam ni sememangnya akan memberi kesan. Aku sendiri pernah ada pengalaman tertinggal anak aku dalam kereta, walaupun tak lama, namun perasaan bila tersedar anak tu tertinggal memang tak dapat nak diungkapkan.

12/06/2019

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan

BY Mr. Rizal IN No comments


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat sahabatku,

Sememangnya,bekerja sebagai penjawat awam adalah merupakan impian ramai orang. Sama ada bagi yang baru sahaja tamat belajar, yang sedang belajar, malah yang sudah bekerja pun masih lagi mahu merebut jawatan di jabatan kerajaan. Maklumlah, kerja dengan kerajaan ini sememangnya ada banyak kelebihannya.

Mungkin ini kali pertama anda dipanggil untuk menghadiri temuduga kerja kerajaan ini!
Atau mungkin juga ini kali kedua atau ketiga anda dipanggil untuk temuduga!
Saya faham, sememangnya ada banyak persoalan serta kerungsingan yang bermain di fikiran anda pada waktu ini!

Risau, gementar, tidak tahu apa persediaan yang perlu dilakukan.. apakah soalan-soalan yang mungkin akan ditanya? Apa pula jawapan yang perlu diberikan?

Semuanya bercampur baru, tetapi dalam waktu yang sama.. anda juga turut berasa gembira kerana telah terpilih untuk ke sesi temuduga!

Jadi, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan kepada anda...

TAHNIAH! Kerana Terpilih Untuk Ke Sesi Temuduga!

Imipian anda untuk menyertai pasukan penjawat awam kini sudah semakin hampir!
Hanya tinggal satu langkah sahaja lagi untuk anda diterima masuk sebagai penjawat awam.
Sememangnya, terdapat banyak kelebihan jika anda berjaya menjawat jawatan sebagai kakitangan kerajaan.

 Bacaan lanjut dan rujukan temuduga >>> KLIK SINI

Selamat Seminggu Hari Raya!

BY Mr. Rizal No comments



08/03/2019

NUR Alert - Sebaran awal untuk Kanak-Kanak hilang

BY Mr. Rizal IN No comments


Tahukah anda apa itu ‘NUR Alert’?

National Urgent Response Alert (NUR Alert) merupakan sistem amaran awal untuk kanak-kanak yang hilang. Sistem itu merupakan inisiatif kerajaan yang dikelolakan oleh Polis Diraja Malaysia untuk kanak-kanak yang berumur 12 tahun dan ke bawah demi melindungi mereka daripada eksploitasi, keganasan dan pengabaian.

10/01/2019

Mata Ayah Kena Bedah - 7 Januari 2019

BY Mr. Rizal No comments

Haji Mastor di hospital Ipoh

Assalamualaikum...

ahad lepas, 6 Januari 2019, ayah aku admit di hospital ipoh. Memang sejarah katanya sepanjang hidupnya tak pernah lagi kena tidur dalam wad hospital.

07/01/2019

2019 - Lamunan Akhirnya Terhenti

BY Mr. Rizal No comments


Assalamualaikum...

Sumpah. Aku benar-benar seperti tersedar dari lamunan. Lamunan yang aku sendiri tak sedar dan tak pasti yang masih membelenggu diri aku.
Buka fb, aku ternampak satu posting sahabat sepengajian politeknik aku dulu. 17 tahun dah beliau berkhidmat dengan mara. Dia tunjukkan gambar surat tawaran juruteknik komputer yang diterima. Terus aku tersedar.

Kisah Lain Di Dunia Tanpa Sempadan