16/12/2018

Big Pay - Kad Prabayar Mastercard Yang Harus Dimiliki

BY Mr. Rizal IN , No comments


Assalamualaikum

Semenjak dua menjak tiga menjak ni, kerap kali kedengaran pengguna kad debit yang kehilangan wang akibat daripada transaksi online menggunakan nombor kad mereka tanpa kebenaran. Pasti anda sebagai pengguna menjadi takut untuk menggunakan kad anda untuk pembelian atas talian.

Jangan khuatir. Anda ada pilihan lain selain daripada menggunakan kad debit/kredit dari akaun bank anda secara online. Daftarlah dengan BIGPAY, kad mastercard prepaid yang mampu menghadkan penggunaan wang anda dalam kad tersebut. Fungsi BIGPAY ni sama macam e-wallet.


Mesti anda tertanya apa beza kad ini dengan kad bank sedia ada kan?

sebelum anda dapat menggunakan kad ini, anda perlu membuat tambah nilai ke dalam kad ini. Jangan risau, ada pilihan samada untuk tambah secara direct daripada online banking atau boleh juga tambah dengan kad debit bank anda.

Takde beza la juga, masih libatkan akaun bank juga ni...kan?

beza la cik, sebabnya akaun bank tu kita guna hanya untuk top up kad prepaid ni, jangan risau, akaun bank anda selamat. MAkanya apabila anda perlu melakukan transaksi online, anda hanya perlu masukkan nilai yang anda hendak, contohnya anda membuat pembelian baju berharga RM50, anda top up dalam kad ini RM50, dan pembayaran online anda gunakan nombor kad ini. Risiko untuk wang anda dicuri tidak mungkin berlaku kerana duit di dalam kad ini cukup untuk transaksi yang anda perlu sahaja.


Ini dia benefits BigPay :

1.Waive credit card/debit card processing fee time purchase airasia ticket
2.Rebate rm2 for each luggage/way
3.Rebate rm2 for each in-flight meal purchase/way
4.No cross-border fee when use in oversea transaction
5.Best currency exchange rate
6.Foreign country atm withdrawal fee only rm10 with no extra charges
7.Earn 1 point for every rm50 reloaded and every rm20 spent


Bagaimana nak daftar dan berapa kos?

Mudah saja, anda anda boleh gunakan link di bawah ini, dan masukkan referral code  GTPGQHSHOD ini. Kenapa perlu referral code?sebab anda dapat ekstra RM10, saya juga dapat RM10, (selepas anda melakukan top up pertama RM20 untuk pengaktifan kad dan selepas terima kad). U help me, i help u la kan, ok pe dapat RM10 pree...hehe

ini linknya , buka dengan handphone ya, sebab link ini direct untuk download app bigpay;

http://bigpay.link/referrals code referral : GTPGQHSHOD 

Share info ini dengan rakan anda yang risau nak buat online payment tu, mana tahu lepas ni dia dah tak takut... :)




0 komen:

Post a comment

Kisah Lain Di Dunia Tanpa Sempadan