06/12/2016

Resipi Kuih Keria Gula Melaka

BY Mr. Rizal IN , , , No comments


Assalamualaikum...

cuti sekolah ni yang pastinya tembolok anak-anak mesti dipenuhi. Asyik bermain menyebabkan anak-anak konpom lapor perut. jom kita buat kuih yang sedang hangat di wall-wall penggemar makan, kuih keria bersira gula melaka.

Bahan Untuk kuih Keria
✔ 2 kg keledek putih
✔ 1 1/2 cwn tepung gandum + 1 sudu kecil baking powder ~ayak
✔ garam secukup rasa
✔ Air secukupnya untuk merebus keledek
✔ minyak utk menggoreng

23/11/2016

Harimau Malaysia Bakal Boikot Piala AFF di Myanmar?

BY Mr. Rizal IN , , , No comments


Menteri Belia Dan Sukan, Khairy Jamaluddin,  melobi untuk pasukan kebangsaan Harimau Malaysia supaya memboikot kejohanan Piala AFF Suzuki yang kini sedang berlangsung di lokasi bersama antara Myanmar dan Filipina. Malaysia yang berada dalam Kumpulan B bersama Kemboja, Vietnam dan Myanmar bermain di Myanmar. Kumpulan A pula yang disertai oleh Singapura, Thailand, Indonesia dan Filipina dilangsungkan di Filipina.

11/11/2016

Panduan Menjadi Pemandu Berhemah

BY Mr. Rizal IN No comments


Assalamualaikum...

Tak berapa lama lagi cuti sekolah akan bermula. Pastinya ibu-bapa tak sabar nak bawa anak-anak berehat dan melancong di tempat kesukaan.Mesti ramai yang memilih untuk memandu sendiri ke tempat yang dituju. Berikut adalah tips atau panduan untuk menjadi pemandu yang berhemah:

10/11/2016

Khidmat Kereta Sewa Seluruh Negara

BY Mr. Rizal IN , , , , , , , , No comments


 Assalamualaikum...

Sekarang ni semakin mudah sebenarnya untuk kita melancong di seluruh negara tanpa perlu memandu jauh. Hanya perlu gunakan perkhidmatan awam samada bas ekspress, kapal terbang ataupun kereta api. Sebaik sampai di destinasi, urusan menjadi mudah bila penyedia perkhidmatan kereta sewa pula menjadi pilihan. Kenderaan yang boleh dipandu sendiri memberi mobiliti yang tidak terhad setelah tiba di sesuatu destinasi.

08/11/2016

SCAM ALERT : Penipuan Kad Keahlian Diskaun Hotel

BY Mr. Rizal IN , , , , , No comments


Assalamualaikum...

Nampaknya scam kad diskaun pelancongan ni kembali lagi. Sebenarnya penipuan kad keahlian ni dah terlalu lama berlaku, tapi yang peliknya tiada tindakan yang benar-benar berkesan untuk menghentikannya. Taktik mereka yang menakut-nakutkan mangsa dengan ugutan saman daripada peguam adakala berjaya menjerat mangsa untuk membuat bayaran. Bukan sedikit, ada yang mencecah RM700 untuk satu pengaktifan kad.

Bagaimana mereka memerangkap mangsa?

28/10/2016

Belajar Promosi Bisnes di Google.Com

BY Mr. Rizal IN , , , No comments



Assalamualaikum

Anda seorang pemilik bisnes? Punyai web tapi tiada pengunjung? tahukah anda bagaimana untuk membuatkan pembeli yang mencari anda dan bukan anda yang mencari pembeli? Dengan Google Adwords, semuanya menjadi mudah.

Kekeliruan Mengenai Kod E Dalam Makanan

BY Mr. Rizal IN , , , , No comments




E-CODES HARAM? KOD LEMAK BABI???
jangan mudah MENGHARAMKAN yang HALAL...

Persoalan : Mengapa produk makanan yang tertera dengan jelas mengandungi kod E seperti e471 dan e476 pada label tetapi mempunyai logo halal?

Jawapan Ringkas : Perlu diketahui bahawa Kod E BUKAN Kod Lemak Babi. Kod E adalah kod yang digunakan bagi ganti nama aditif makanan.

PENJELASAN :
Bahan campuran makanan yang dikatakan dari lemak babi ber kod ‘E’, pernah menjadi isu pada tahun 2007dan masih tersebar hingga ke hari ini.

27/09/2016

Lirik Lagu Anuar Zain - Andainya Takdir

BY Mr. Rizal No comments

Lirik Lagu
Andainya Takdir
Anuar Zain

Voucher Diskaun Lazada

BY Mr. Rizal No comments




Klik imej di bawah dan masukkan code untuk diskaun maksimum!

29/04/2016

Lirik - Sudah ku tahu - Projektor

BY Mr. Rizal No comments

seringkali aku menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai

untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
air mataku mengalir dipipi
segala yang ku korbankan tuk dirimu


 mengapa masih lagiku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih adamu
menyakiti disiang malamku

aku terima cintaku persiakan
haa haa haa
sayang aku kau lupa
aku kau luka

tanpa kau sedar
sayang selamat tinggal
aku kan pergi
buat selamanya

aku pasti kau bahagia tanpaku
selamanyaaaa
mengapa masih lagiku
berdiri ku menunggu cintamu

mengapa masih ada mu
menyakiti disiang malamku
aku terima cintaku dipersiakan

sayangggg
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedarr

sayangg selamat tinggal
aku kan pergi buat selamanya
aku pasti kau kan bahagia tanpa ku
selamanyaa
sayanggg
aku pasti kau bahagia
tanpa ku selamanya

27/04/2016

Gembira, seronok dan sedih

BY Mr. Rizal No comments

Alany dah 8 tahun, dan terpaksa berjauhan untuk beberapa hari dengan my triple A, sememangnya mix feeling bagi aku. Namun satu berita gembira yang tersangat menjadikan aku sedikit kuat. Apa dia? belum masa untuk didedahkan...

titik


13/02/2016

I Am Back

BY Mr. Rizal No comments

apa yang back? tungggguuuuuuu